top of page
About.JPG

BIOGRAFIE

      ‘Al schilderend stuit ik op iets, wat de moeite waard zou kunnen zijn en daar probeer ik een vervolg aan te geven.

Ik blijf me verwonderen over wat er uitkomt.’

Zo werd het vak handtekenen niet alleen een onderdeel van zijn opleiding tot architect en stedebouwkundige aan de Technische Hogeschool in Delft, maar ook het eerste waar hij zich als kunstenaar mee bezig hield, naast zijn opleiding.

Hij tekende voornamelijk landschappen. Naast tekeningen kwamen daar later ook aquarellen en gouaches bij. In de jaren zeventig en tachtig werden zijn landschappen geëxposeerd in Delft, Leiden, en Leiderdorp.

Abstracte kunst

De landschappen van Jan Onnekes werden met de jaren steeds abstracter. Uiteindelijk waren zijn schilderijen geen landschappen meer, maar volledig abstract. Dit was het begin van een nieuwe fase in zijn carrière. Van 1999 tot 2012 was Jan Onnekes deelnemer aan de Vrije Academie in Den Haag. Tijdens deze periode kwam zijn eigen stijl als abstracte kunstenaar steeds verder tot uiting.  Elk schilderij werd een proces van toeval en stemming. Dit uit zich in de vorm, kleur, textuur, en structuur van zijn schilderijen.

 

Van 2004 tot 2020 werden zijn schilderijen geëxposeerd op kunstbeurzen in binnen- en buitenland door Gallery Chiefs and Spirits in Den Haag.

Om in contact te komen met Jan Onnekes, mail naar janonnekes@hotmail.com

bottom of page